Training en coaching houdt je organisatie scherp.

training en coaching

Training en coaching: durf in de spiegel te kijken.

Onder training en coaching verstaan wij begeleiding en feedback geven en oefening bieden aan mensen op het gebied van leiderschap en communicatie: houding en gedrag. Wij houden mensen een spiegel voor, maken hen bewust van de wijze waarop ze communiceren en laten hen oefenen met (nieuw) gedrag. Met maatwerk trajecten voor training en coaching begeleiden wij je organisatie om scherp te zijn en te blijven. Leiderschap en communicatie op basis van duidelijke organisatiewaarden spelen hierbij een belangrijke rol.

Maatwerk.

Wij ontwikkelen maatwerk trajecten helemaal toegespitst speciaal voor jouw organisatie. En dat doen we in nauw overleg met leiding en medewerkers. We willen immers heel goed weten waar de schoen wringt. We zoeken samen met de organisatie uit waar aanpassingen in houding, gedrag en ondersteunend beleid nodig en gewenst zijn. Vervolgens ontwikkelen wij een opmaat plan van aanpak. Hoe beter dit plan van aanpak is afgestemd op de praktijk en de wensen van de deelnemers, hoe groter de kans op succes.

Het loopt niet lekker, maar waarom?

Gewoonten rond leiderschap en communicatie slijten binnen een organisatie heel langzaam in. Onze ervaring is dat dit vaak zo langzaam gaat, dat je niet meer ziet wat de oorzaak van het probleem is. Zo langzaam ook, dat je het niet hebt kunnen merken. Zoals het mes van de kok dat langzaam botter wordt. Zelfs het beste mes moet af en toe aangescherpt worden. Daar is een goed aanzetstaal voor nodig. En dat is precies wat de Training Factory is. Wij zijn het aanzetstaal van jouw organisatie op het gebied van leiderschapsontwikkeling en communicatie.

Voorbeelden training en coaching vraagstukken uit onze praktijk.

  • ‘Voorheen waren we drie aparte bedrijven werkzaam op verschillende vestigingen. Nu zijn we één groot bedrijf en merken we dat de medewerkers in de verschillende vestigingen niet van elkaar weten wat ze doen. Dit zorgt voor een onvolledige communicatie naar klanten’.
  • ‘Ons familiebedrijf is gegroeid. We hebben een nieuwe laag van teamleiders gecreëerd. De teamleiders sturen samen met het MT de organisatie aan, maar zij hebben hier geen ervaring in. Kunnen jullie ons helpen om de teamleiders meer strategisch te laten meedenken en aan hun mensen op de werkvloer op een motiverende manier leiding te geven.’
  • ‘Onze medewerkers hebben nieuwe taken gekregen, waarbij ze o.a. overleg met klanten moeten leiden. Wij willen onze medewerkers daar goed op voorbereiden door een communicatietraining te bieden en hen persoonlijk te begeleiden op de werkvloer.’
  • ‘Ik wil een onderneming starten, een ondernemingsplan opstellen en doelstellingen voor de korte en lange termijn formuleren. Alleen krijg ik dit allemaal niet op papier en daarom ik zoek een sparringpartner.’
  • ‘Ik wil scherpstellen wat voor mij als ondernemer en als persoon belangrijk is, want ik heb het gevoel dat ik niet met de juiste dingen bezig ben.’

Praktische ziens- en werkwijze.

Wij werken vanuit een praktische ziens- en werkwijze bij de ontwikkeling en de uitvoering van onze leertrajecten. We bieden onze leertrajecten in principe ‘blended’ aan. Onze trajecten kunnen bestaan uit een mix van een digitale leeromgeving, groepsbijeenkomsten en training/coaching op de werkplek. Essentieel is, dat bij deelnemers de wil aanwezig is om begeleid te worden; deelnemers bij wie de enige motivatie van aanwezigheid is dat ze er moeten zijn, verplicht, zijn in principe niet “trainbaar”.

Contact training en coaching in leiderschap en communicatie

Meer weten over training en coaching in leiderschap en effectieve communicatie? Bel of mail voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij informeren jou graag over de mogelijkheden passend bij jouw doelstellingen.