Ondernemingsplan voor Onion Today

Ondernemingsplan Onion Today

Bedrijfsnaam             Onion Today
Contactpersoon        Wim Menu
Titel van het traject  Coaching bij het opstellen van ondernemingsplan

Vraagstuk

‘Ik zocht een coach die mij kon ondersteunen bij de uitwerking van mijn idee voor het innoveren van de uienhandel naar een concreet ondernemingsplan.’

Onze aanpak

‘We hebben eerst mijn persoonlijke drijfveren, ofwel kernwaarden, op een rij gezet. Dat vond ik een goed idee, want daarmee creëer je als het ware een kompas voor alles wat je doet. Je bedrijf moet immers wel bij je passen. Daarna zijn we in een aantal werksessies aan de slag gegaan. Vooraf kreeg ik telkens “huiswerk”, zodat ik me goed kon voorbereiden. Daardoor konden we snel “meters maken”. Er komt best veel bij kijken om van een idee naar een concreet plan te komen. Gaandeweg groeide bij mij het vertrouwen dat mijn idee ook een goed idee is, dat het waard is om mee verder te gaan.’

Het resultaat

‘Er ligt nu een concreet ondernemingsplan en een actieplan. Met het ondernemingsplan kan ik nu naar de bank. In het actieplan hebben we alle stappen uitgewerkt die ik moet zetten om mijn onderneming in de praktijk te brengen. Erg handig om goed voorbereid van start te kunnen gaan.’