Leiderschapsontwikkeling bij SIS Leisure Group: de film.

Factory Sessie over leiderschapsontwikkeling.

Maandag 15 mei organiseerde de Training Factory samen met SIS Leisure Group een goed bezochte workshop over leiderschapsontwikkeling voor ondernemers. De Training Factory ondersteunt SIS Leisure Group bij de ontwikkeling van het leiderschap van de veelal jonge teamleiders. Daarnaast werken we samen met het managementteam aan het formuleren van strategische doelstellingen van SIS Leisure Group.

Een leven lang leren: de film.

Nicky Broos, directeur-eigenaar van SIS Leisure Group vertelde hoe hij het bedrijf overnam van zijn ouders en liet groeien tot het bedrijf wat het nu is. ‘Als je mij 15 jaar geleden had verteld dat ik bijna 280 medewerkers in dienst zou hebben, dan had ik je voor gek verklaard’, aldus Nicky. En toch gebeurde het, want stilzitten is geen optie in de leisure branche.  Nicky ondervond aan den lijve dat je met zoveel medewerkers niet meer alles zelf kunt doen en over al de beste in kunt zijn. ‘Je moet de kernwaarden van SIS – het SIS-dna – doorgeven aan iedereen. En dat is best lastig.’ Hij gaf aan dat je je als leider van zo’n grote club ook moet blijven ontwikkelen. ‘Een leven lang leren: als je dat niet doet, dan houdt je succes een keer op’ vertelde hij. Op het podium. En in de film die we hebben gemaakt over het traject.

Ruimte voor ontwikkeling.

De teamleiders op het podium realiseerden zich terdege dat ze een leven lang moeten blijven leren. Ook al zijn ze soms nog maar een paar jaar van school. En dat vonden ze helemaal niet erg. Als ze maar ruimte krijgen om zichzelf te (blijven) ontwikkelen. ‘En die ruimte krijgen we bij SIS Leisure Group volop’. Zo vertelden Wouter de Gruytenaere (teamleider Ski van Skidôme in Rucphen) en Marc Jacobs (teamleider Skischool van Skidôme in Rucphen). Voor hen is die ruimte voor ontwikkeling een essentiële factor die het werken bij SIS Leisure Group leuk en verrijkend maakt. Het zijn en blijven natuurlijk ‘jonge honden’ die vooruit willen. Soms ook ongeduldig zijn. Maar ze kunnen hun ei absoluut goed kwijt bij SIS. Ze zijn enthousiast over de training en coaching die ze krijgen rond hun eigen leiderschapsontwikkeling.

Hoe kies je de goeie leiders?

Dat was een vraag van een van de deelnemers aan de Factory Sessie. Dorien Hereijgers, Operationeel Manager bij SIS Leisure Group vertelde dat ze uiteraard functieprofielen en dergelijke hadden om de keuze in goede banen te leiden. ‘Maar uiteindelijk bepaalt toch vooral je gevoel voor wie je kiest’. Nicky Broos beaamde dat hij vooral afging op zijn ‘buikgevoel’. ‘Ze moeten in ieder geval het SIS-dna volledig in zich hebben, want anders werkt het niet: gastgericht, verantwoordelijk en loyaal.’.

Interesse in leiderschapsontwikkeling?

Neem dan contact op met de Training Factory.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *