Leiderschap volgens Christa Seesing van Barrista Facilitair

Dinsdag = Leiderschapsdag bij de Training Factory

Elke dinsdag plaatsen we een interview met een Zeeuwse of Brabantse ondernemer over leiderschap. Dit is artikel drie waarin we Christa Seesing, mede-eigenaar van Barrista Facilitair bedrijf uit Steenbergen aan het woord laten.

Waarom Christa Seesing?

De Training Factory vindt Christa Seesing een inspirerend leider. Zij heeft een duidelijke visie hoe zij met haar mensen wil omgaan. Aandacht en zorg zijn daarin heel belangrijk. Zij vindt dat schoonmakers meer zichtbaar moeten zijn binnen de bedrijven waarvoor ze werken. Ze zorgt er voor dat haar mensen vooral overdag aan het werk kunnen. Wel zo fijn!

Wat doe jij op dagdagelijkse basis als eigenaar van Barrista?

‘Daar zit niet echt een vaste lijn in. Want als er afmeldingen zijn van één van mijn medewerksters, spring ik daar gelijk in. Als er geen achterwacht is, ga ik de taken zelf overnemen. Zeker in deze periode met een aantal nieuwe klanten (en vakantietijd), werk ik eigenlijk best wel heel vaak mee.
Daarnaast ondersteun ik mijn partner, als hij een klant heeft binnengehaald, om mee  Hetgaan naar klanten om te vertellen over onze producten en over hoe we werkenH.
Ik maak op maat schoonmaakplannen op basis van de wensen van de gebouwgebruiker. Ik overleg met klanten en leveranciers en verzorg de inkoop.
En ik ga in gesprek met mijn personeel en maak personeelsplanningen’.

Wat voor type leider ben jij?

‘Ik ben van mezelf een verzorgend type. Daarin moet ik wel eens worden bijgestuurd door mijn partner, die is wat rechtlijniger. Ik ben gevoelig voor medewerksters die problemen hebben. Ze weten ook wel, dat als ze aan mij dingen vragen, ik het soms moeilijk vind om nee te antwoorden. Ik moet hier wel bij vertellen, dat ik hierin groei, we hebben het bedrijf nu 6 jaar. Dat je merkt, dat je straight moet zijn. Dat je duidelijk moet zijn naar mensen wat je wel wilt en wat je niet wilt. Het is voor jezelf prettiger om grenzen aan te geven. Iedereen moet weten waar hij aan toe is’.

Leiderschap betekent je grenzen aangeven.

‘Dus menselijk aansturen, maar wel straight zijn in wat je verwacht van je mensen.Daar ben ik in gegroeid, mede ook doordat ik naar mezelf ben gaan kijken op het moment dat ik bij jullie cursus hebt gevolgd. Dat heeft me echt geholpen, naar mezelf kijken: Ik deed gewoon, dit was mijn gevoel en zo werkte ik en zo was ik ook naar mijn medewerksters toe.  Tijdens de training bij jullie werd ik verplicht om naar mezelf te kijken. Over mezelf te vertellen en na te denken. Dat heeft mij geholpen om anders met de medewerkers om te gaan. Duidelijk zijn in wat ik wel en niet accepteer, niet mijn grens overgaan.  Voorheen waren er eigenlijk geen grenzen. Ik vond mijn medewerksters zo belangrijk en moest er voor zorgen. Maar je kunt ook goed zijn voor je medewerkers én duidelijk zijn in wat wel en niet kan’.

Meer lezen over leiderschap?

Lees ook artikel 1 in deze serie. Het interview met Maarten Sas, directeur-bestuurder van Woningbouw Corporatie RWS Goes.

Lees ook artikel 2 in deze serie. Het interview met Rob Hoppenbrouwers van ABS Hoppenbrouwers in Roosendaal en Goes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *