Leiderschap volgens Rob Hoppenbrouwers

Dinsdag = Leiderschapsdag bij de Training Factory

Elke dinsdag plaatsen we een interview met een Zeeuwse of Brabantse ondernemer over leiderschap. Dit is artikel twee waarin we Rob Hoppenbrouwers, de directeur van autoschadebedrijf Hoppenbrouwers in Roosendaal en Bergen op Zoom aan het woord laten.

Waarom Rob Hoppenbrouwers?

De Training Factory vindt Rob Hoppenbrouwers een inspirerend leider. Hij kiest er heel bewust voor om ‘werkplezier’ centraal te stellen. Rob gaat daar ver in. Hij investeert in de contacten met zijn mensen en geeft zijn medewerkers veel ruimte en vertrouwen. Verder zorgt hij er voor dat de afstand tussen hem als leider en zijn mensen op de werkvloer klein is. Hij weet heel goed wat er speelt. En dat is bijzonder. Wij zien regelmatig leiders die denken dat ze weten wat er speelt op de werkvloer. Rob is een leider die ook echt weet wat er gaande is en daar oprecht in geïnteresseerd is. Veel plezier met het lezen van dit interview.

Leiderschap volgens Rob Hoppenbrouwers

Rob Hoppenbrouwers geeft leiding aan Autoschadebedrijf Hoppenbrouwers. Het bedrijf heeft 35 medewerkers bij vestigingen in Bergen op Zoom en Roosendaal. Rob is 46 jaar en al 20 jaar in dienst van het bedrijf. Het was nooit zijn idee om in het bedrijf van zijn vader te gaan werken, maar het gebeurde. Kort na zijn indiensttreding nam hij het bedrijf over van zijn vader toen die ernstig ziek werd. Hij is dus al ruim twintig jaar leider. Dit jaar vierden ze op feestelijke wijze het vijftig jarige bestaan van het bedrijf. 

Hoe ziet je werkdag eruit?

Bij deze eerste vraag, verschijnt er een meteen glimlach van oor tot oor op Rob’s gezicht. ‘Mijn dochter van zes vroeg me dat laatst ook. Ze moest op school iets vertellen over “wat doet je vader?”. Uiteindelijk vertelde zij het in haar woorden zo: “Geld tellen, rondjes lopen en zorgen dat mensen het naar hun zin hebben”. Ik vond dat ze best een aardige samenvatting gaf.’

Hoe typeer jij jezelf als leider?

‘De sociale kant is echt mijn ding. Ik zie mezelf als een sociale leider.’ We koppelen deze typering direct aan de beschrijving van Rob’s dochter. Geld tellen: ‘tja, er moet natuurlijk geld verdiend worden’, aldus Rob. ‘Rondjes lopen dat klinkt natuurlijk een beetje als niet-werken, en toch heb ik inmiddels ervaren dat dit misschien wel een van de belangrijkste dingen is. Om te polsen wat speelt er en wat is er gaande bij de medewerkers en waar zitten ze mee. Om daarnaar te luisteren. Alleen dat al is heel belangrijk. En “zorgen dat mensen het naar hun zin hebben” sluit daar mooi bij aan. Dat klinkt heel makkelijk, maar als kijkt wat je daarvoor moet doen, dan blijkt het ongeveer het moeilijkste te zijn wat er is. Alles moet kloppen. We werken met 35 mensen in teams. Ze moeten samenwerken. Dat is al een kunst op zich. Gaat dat samenwerken niet lekker, als sprake is van irritaties en gedoe, dan gaat dat zeker ten koste van het werkplezier. En samenwerken, dat gaat niet vanzelf goed.

Leiderschap belangrijk voor goede samenwerking.

De leider heeft er een belangrijke rol in om te zorgen dat de samenwerking goed gaat. Het gaat over samenwerking in de groep, maar ook hoe iemand persoonlijk zijn ei kwijt kan. Daar moet je als leider ook goed naar luisteren. Normaal zou je zeggen dat het vooral gaat over “het werk moet er zijn”, “er moet goeie apparatuur zijn goeie werkomstandigheden” en “een goed salaris”. En ja, dat zijn allemaal primaire voorwaarden. Daar moet je aan voldoen voor je werkplezier hebt. Daar wordt meestal wel aandacht aan besteed. Maar juist zaken als samenwerking en de persoonlijke wensen, daar wordt vaak overheen gestapt, daar is meestal ook geen tijd voor. Mijn ervaring is dat het juist belangrijk is om daar wél aandacht aan te besteden.’

Meer lezen over leiderschap?

Lees ook artikel 1 in deze serie. Het interview met Maarten Sas, directeur-bestuurder van Woningbouw Corporatie RWS Goes.

De Training Factory  Scherpt aan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *