Gespreksleider tijdens deelcongres VNG ‘Innovaties in de Zorg’

13 en 14 juni 2017 kwamen 2600 bestuurders uit het hele land naar Goes om het jaarlijkse VNG-congres bij te wonen. Ellen van Troost van De Training Factory was gespreksleider van het deelcongres ‘Innovaties in de gezondheidszorg’. Een bijzonder congres op een bijzonder locatie, het Omnium in Goes.

Zeeuwse innovaties in de Zorg

De pareltjes onder de Zeeuwse innovaties in de zorg kwamen aan bod:

  • Arend Roos verzorgde een presentatie over de Zeeuwse Huiskamer. In de Zeeuwse huiskamer staat de individuele wens van de klant centraal. Ook experimenteren zij met ICT-toepassingen in de zorgverlening.
  • Hendrik van Arenthals is bestuursvoorzitter van Scalda. Hij gaf uitleg over de Zeeuwse praktijkroute ouderenzorg. In deze opleiding werken studenten vanaf de eerste dag in de praktijk.
  • Geert Dirkse van de Rabobank vertelde over de bijzondere samenwerking tussen Emergis, de overheid en de bank.

Daarnaast konden de bestuurders kennismaken met vijf demonstratiesessies van innovatieve Zeeuwse projecten:

  • Daghulp voor niet-schoolgaande jeugd door Stichting Juventus en Respont.
  • Zorggroep Terweel, over innoverende ouderenzorg.
  • Begeleiding van jongeren door vrijwilligers, een samenwerking tussen de gemeente Borsele en Intervence.
  • Flexibele inzet van zorgmensen, door Zeeuwse Zorgmensen.
  • Gezond regioprogramma over begeleiding van gezinnen met een lage sociaal economische status. Een programma van de Hogeschool Zeeland.

Tot slot kregen de bestuurders een rondleiding van landschapsarchitect Robin Lock door het Tropische bos dat hij met zijn team heeft aangelegd en dat hij verzorgd.

De rol van de Training Factory

De Training Factory zorgde ervoor dat het programma goed verliep. Onze rol bestond uit het ontvangen van de gasten en sprekers, het introduceren van de sprekers, het leiden van het vraaggesprek met de zaal en het aansturen van de leiders van de demonstratiesessies. We kijken terug op een geslaagd evenement.

Rondleiding door Tropisch bos

 

Een ervaren gespreksleider nodig?

Wil jij je evenement ook door een ervaren gespreksleider laten leiden?  Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we kijken wat we voor u kunnen betekenen.Wij kunnen u ook ondersteunen bij de inhoudelijke voorbereiding van het evenement.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *