Dagvoorzitter werkgeversbijeenkomst de Zeeuwse Werkkamer

Opdrachtgever              De Zeeuwse Werkkamer
Contactpersoon            Ronald de Back (WSP Zeeuws-Vlaanderen) en Toine Witters (UWV)
Titel van het traject      Dagvoorzitter ‘Beperkingen? Topprestaties!’

Vraagstuk

De Zeeuwse Werkkamer is een samenwerkingsverband van overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties, gericht op het realiseren van de Zeeuwse Banenafspraken. De organisatie vroeg de Training Factory voor de  inhoudelijke voorbereiding, medeorganisatie en de rol van dagvoorzitter voor een werkgeversbijeenkomst. Het ging om een bijeenkomst voor 180 Zeeuwse werkgevers op 3 maart 2016 over de realisatie van de Zeeuwse Banenafspraken voor mensen met arbeidsbeperkingen. De bijeenkomst had als doel om Zeeuwse werkgevers te informeren en enthousiasmeren om banen te creëren voor werkzoekenden met arbeidsbeperkingen.

Onze aanpak

De TrainingFactory ontwikkelde in werkgroepverband in nauwe samenwerking met twee vertegenwoordigers van de Zeeuwse Werkkamer en een van Zeeland Business het programma voor ‘Beperkingen? Topprestaties!’. Daarnaast schreven wij het script voor vier korte films over de doelgroep van de Banenafspraken die zijn gemaakt in de aanloop naar en tijdens de bijeenkomst en waren we betrokken bij de montage van de films. Tenslotte verzorgde Marco van Dorst de rol van dagvoorzitter en interviewer.

Het resultaat

Een geanimeerde zaal vol enthousiaste vertegenwoordigers van werkgevers, die achteraf zeer hoge rapportcijfers gaven (gemiddeld 8,5) voor het evenement.

Quote

Naast een inspirerende dagvoorzitter was Marco, van de TrainingFactory, een pragmatische, deskundige en betrouwbare partner bij het organiseren van dit event die ons bovendien regelmatig uitdaagde net een stap verder te zetten (Toine Witters, Manager Werkgeversdienstverlening, UWV WERKbedrijf Zeeland).”